14.7.13

Recenze: Pacific Rim - Útok na Zemi (Pacific Rim, 70 %)


Režisér Guillermo del Toro se po filmech o Hellboyovi a po Faunově labyrintu pustil do ryze blockbusterové podívané, která stála 190 milionů dolarů a je to na ní vidět.

Na Zemi zaútočili z mořských hlubin obrovské příšery Kaiju. Proti nim se lidstvo rozhodlo sestrojit Jaegery, kteří jsou něco jako přerostlý Iron Man. Jak dopadne poslední souboj lidstva s nestvůrami z hlubin?


Přesto, že ve filmu je jedinou známou tváří maršál v podání Idrise Elby, ničemu to nevadí ba naopak. Hezká tvářička Charlieho Hunnama nebo naivní pohled Rinko Kikuči vás dostanou i přesto, že jste třeba o nich nikdy předtím neslyšeli. A mnohé z vás určitě překvapí role Rona Perlmana (to je ten Hellboy). Vzájemná chemie mezi jednotlivými postavy funguje a nic vás nemůže rušit od pořádné akční podívané.

Trailery slibují pořádnou nálož akce a nekonečné souboje robotů a monster. Jenže zdání klame. Pořádně velkých soubojů je jen pár (asi tak tři) a zbytek je zaplněno hodně slovy a také utajovanou zápletkou o dvou bratřích - vědcích, kteří pomáhají v boji proti Kaijům.


Del Torovy filmy poznáte na první pohled. Jeho "příšerky" z Hellboye 2 jakoby vyrostly v mega monstra Kaiju, která likvidují stejně razantně mrakodrapy, jako před nedávnem Muž z oceli (jen v Pacific Rimu je to víc reálnější). I když vše vypadá reálněji, mohlo by to být ještě lepší. 


Mnohdy během filmu není moc rozpoznat s čím a jak Jaeger bojuje. Navíc nekonečný déšť a tma, ve které se odehrává většina bojových scén vám na rozpoznání nepřidají. A když už to v závěru vypadá, že si za denního světla prohlédneme detaily monster i Jaegerů, vše se nakonec odehrává pod vodou...

Možná se změn dočkáme v pokračování, které již má svého scénáristu.

Za zmínku, bohužel, nestojí hudba, která je zaměnitelná se soundtrackem Iron Mana. Poslechněte si sami.


P.S. Viděno ve 2D s českým dabingem.

Všimli jste si také podoby člena ruské posádky Jaegra herce Roberta Mailleta s českým zpěvákem Jiřím Helekalem?


Hodnocení: 70 %
Podobné filmy: Iron Man, Transformers, Godzilla

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...